• News and events

    News and events

Panasonic lujittaa asemaansa Euroopan johtavana vahvistetun mobiilitekniikan valmistajana

 

Panasonic on Euroopassa vahvistettujen kannettavien tietokoneiden markkinajohtaja 67 % markkinaosuudella. Panasonicin vahvistettujen kämmenlaitteiden markkinoiden vuosittainen kasvu on ollut Eurooppa-tasolla jopa 176 %. Panasonicin vahvistettuja tietokoneita ja kämmenlaitteita edustaa Suomessa Aspon tytäryhtiö Kauko. 

Viimeisimmän VDC Research -tutkimuslaitoksen markkina-analyysin mukaan Panasonic laajensi asemaansa Euroopan vahvistettujen kannettavien tietokoneiden markkinajohtajana 67 prosentin markkinaosuudella vuonna 2016. Markkina-aseman kasvun takana on mm. Panasonic Toughbook -mallisto. Panasonic Toughpad -taulutietokonevalikoima jatkoi vahvistettujen taulutietokoneiden markkinoiden kärjessä 56 prosentin markkinaosuudella. 

Panasonicin keskittyminen Euroopan vahvistettujen kämmenlaitteiden markkinoihin on kantanut hedelmää. Alueen vuosittainen kasvu on ollut 176 prosenttia. Kasvua ovat tuoneet esimerkiksi Panasonic Toughpad FZ-F1- ja FZ-N1-kämmentaulutietokoneet, joiden takaosan ainutlaatuinen vinosti suunnattu viivakoodinlukija suojaa rasitusvammoilta ja lisää käyttäjien tuottavuutta. Nämä laitteet ovat tehneet Panasonicista tunnetun valmistajan kuljetus-, logistiikka- ja tuotantoalalla, sekä kaupan alalla. 

”Olemme keskittyneet päivittämään ja uudistamaan kaikkein menestyneimpiä vahvistettuja kannettavia laitteitamme. Lisäksi olemme tuoneet markkinoille uusia 2-in-1-laitteita. Näin olemme voineet laajentaa markkinaosuuttamme Euroopassa entistä enemmän”, kertoo Panasonic Computer Products Solutions Europe -yksikön toimitusjohtaja Kevin Jones.

”Suomessa meillä on merkittävä osuus markkinasta tietyillä alueilla, kuten matkustajaliikenteessä, logistiikassa ja kenttähuollon alueilla. Näillä aloilla on ymmärretty vahvistetun laitteen edut ympärivuorokautisessa käytössä paikoissa, joissa laite on jatkuvasti käytössä ja sen toimintavarmuus on erityisen tärkeää kaikissa olosuhteissa”, kertoo Kaukon  myyntijohtaja Kyösti Ollila. ”Uskomme näiden laitteiden löytävän vahvan paikkansa myös monella muulla toimialalla, kuten kenttämyynnissä, tarkastustoiminnassa ja kaupan alalla”, jatkaa Ollila. 

Lisätietoja, sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Kyösti Ollila, myyntijohtaja Kauko Oy
kyosti.ollila(a)kauko.com
Puh: 0400 448947