Panasonicilta täysin vahvistettu, FLIR-lämpökameralla varustettu tabletti

FLIR Lepton -lämpökameralla varustettu Panasonic Toughpad FZ-M1 soveltuu useisiin teollisuuden käyttötarkoituksiin.

Panasonic on tänään esitellyt Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa täysin vahvistetun Toughpad FZ-M1 -tabletin, joka on varustettu pienikokoisella FLIR Lepton -lämpökameralla. Kenttätyötä helpottava 7-tuumainen tabletti on Windows-pohjainen laite, jonka avulla voi ottaa ja käsitellä tarkkoja lämpökuvia välittömästi kohteen luona.

Panasonicin tehokkaaseen tablettiin liitetty lämpökamera soveltuu useisiin käyttötarkoituksiin. Selkeä käyttökohde on liiallisen kuumenemisen tarkkailu esimerkiksi palontorjunnassa ja puolustusalalla, mutta lämpökameralle löytyy käyttökohteita myös tuotantolinjoilla, laadunvalvonnassa, huolto- ja korjaustehtävissä, öljy- ja kaasualalla, ilmailussa, auto- ja rakennusalalla sekä erilaisissa diagnostiikkatehtävissä.

Laitteen lämpökamerasovellus on Panasonicin kehittämä, ja se tulee saataville Standard- ja Pro-versioina (erillisellä lisenssillä). Sovelluksen avulla käyttäjät voivat mitata esimerkiksi korkeimman ja matalimman lämpötilan, ottaa valokuvia tai tallentaa videokuvaa. Kuviin voi tarvittaessa liittää QR-koodeja tai muuta metadataa, ja ne voi viedä muihin sovelluksiin. Metadataominaisuuden ansiosta kuvien hyödyntäminen muissa ammattisovelluksissa helpottuu merkittävästi.

FLIR Lepton -lämpökamera sisältää 160x120 -lämpöresoluution, ja sen lämpötila-alue ulottuu -20 C asteen pakkasesta jopa +400 C asteeseen.

Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä ja kuudennen sukupolven Intel Core- tai Atom Core -suorittimella varustettu Panasonic Toughpad FZ-M1 tarjoaa monikäyttöistä suorituskykyä. Kenttätyöntekijöitä miellyttää laitteen kahdeksan tunnin akkukesto, jonka voi tuplata 16 tuntiin ns. hot swap -vaihtoakulla. Laitteen kosketusnäyttö on luettavissa myös auringonvalossa, ja sitä voi käyttää tarvittaessa niin styluksella kuin hanskat kädessäkin.

Monipuolisten räätälöintimahdollisuuksien ansiosta laitteen voi tarpeen mukaan varustaa viivakoodinlukijalla, sarjaportilla, 4G-yhteydellä tai Smartcard-lukijalla. Täysin vahvistetun rakenteen ansiosta laite kestää pudotuksen jopa 180 cm:n korkeudelta. Se on suojattu nesteiltä ja pölyltä IP65-standardin mukaisesti. Tästä huolimatta FZ-M1 on kevyt ja niin pienikokoinen, että se mahtuu taskuun.

“FLIR-lämpökameralla varustettu Toughpad FZ-M1 on tuorein esimerkki Panasonicin todelliseen käyttötarpeeseen kehittämästä ratkaisusta, jonka suunnittelussa on kuultu kenttätyöntekijöitä. Tämä laite on jo löytänyt useita käyttötarkoituksia junavaunujen ilmastointilaitteiden valvonnasta moottoriteiden asfaltin kulumisen seurantaan”, sanoo Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.

“Olemme erittäin tyytyväisiä sekä Panasonicin kanssa solmitusta kumppanuudesta että tästä uudesta FLIR-kameralla varustetusta tabletista. Panasonic Toughpad FZ-M1 tarjoaa uniikkeja ominaisuuksia vahvistettujen tablettien käyttäjille. Uskon, että yhä useammat ihmiset löytävät lämpökuvauksella saavutettavat hyödyt tämän uutuustabletin avulla”, sanoo FLIR Industrial Business Unitin johtaja Frank Pennisi.

Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging -ratkaisu tulee saataville maaliskuussa 2018.