Phone number: +358 9 521 5400

KIERTOTALOUDEN EDELLÄKÄVIJÄ VALITSI KESTÄVÄN PANASONIC TOUGHPADIN

Remeon kuljettaja Sakari Puikkonen lähtee tyytyväisenä päivittäiselle kierrokselleen. Hänen mukaansa uusi Toughpad on erinomainen työkaveri. Laite istuu autotelakassa tukevasti. Näyttö toimii sekä kirkkaassa auringonpaisteessa että hämärässä, eikä sade tai pöly ole mikään ongelma.

”Toughpad on kuin tehty meidän käyttöömme, koviin ja vaativiin olosuhteisiin. Laite on hyvin suojattu ja siinä on erinomaiset tietoliikenneyhteydet”, sanoo Remeon aluejohtaja Kimmo Käenmäki.

”Ajoneuvojen kuljettajat eli laitteiden todelliset käyttäjät osallistuivat valintaan. Kokeilimme useiden eri valmistajien laitteita, myös kuluttajakäyttöön tarkoitettuja tabletteja.”

”Vaikka jotkut muut olivat hieman halvempia, totesimme, etteivät ne sovellu meidän käyttötarkoitukseemme. Toughpad sopii paljon paremmin ajoneuvoihimme, muun muassa telakan ansiosta. Hinta-laatusuhde on erinomainen”, Käenmäki sanoo.

Kiertotalouden edelläkävijä

Remeo on jo vuosia käyttänyt ajoneuvoissaan tiedonsiirtoon tarkoitettuja ohjelmistoja. Kun käytössä olleet laitteet vanhentuivat teknisesti, päätti Remeo uudistaa kerralla koko laitekannan.

Toughpadin valintaan vaikutti käytettävyyden lisäksi laitteen pitkä elinkaari, sillä Remeon strategia ja arvot perustuvat luonnonvarojen säästämiseen. Remeo pyrkii asiakkaidensa kanssa kierrättämään kaiken mahdollisen takaisin hyötykäyttöön, erilaisiksi raaka-aineiksi.

200 laitetta, avaimet käteen

Remeo hankki yli 200 Panasonic Toughpad FZ-G1 tablettia erikoisajoneuvoihinsa. Laitteet varustettiin lukittavilla telakoilla, joiden avulla ne saa kiinni kojelautaan, ja niiden käyttö autossa on erittäin helppoa ja mukavaa.

Toimitus sisältää myös Kaukohallinta-etäkäyttöohjelmiston, jonka avulla laitteiden päivitys ja muutokset sujuvat kätevästi. Kauko Oy esiasensi laitteet ja teki levykuvat sekä Windows 7- että Windows 10 -käyttöjärjestelmille.

Monikäyttöinen laite

Remeon ajoneuvoissa Toughpadilla on tärkeä rooli. Siinä on kuljettajan tehtävälista ja GPS opastaa optimoidulle reitille. Toughpadiin merkitään muutokset tehtäviin, kuten mahdolliset esteet.

Joissakin ajoneuvoissa jätteen punnitustiedot tulevat laitteeseen automaattisesti, ja joskus kuljettaja merkitsee jätemäärät käsin.

Toughpadilla myös käsitellään luovuttajan ja vastaanottajan sähköiset asiakirjat ja niiden allekirjoitukset.

”Erittäin tyytyväinen hankintaan”

”Valitsimme toimittajaksi Kaukon, koska olimme hyvin vakuuttuneita heidän ammattitaidostaan ja kyvystään hallita koko prosessia. Itse tablettien lisäksi he hoitivat laitteiden esiasennuksen, etähallinnan ja telakoiden asennuksen ajoneuvoihin”, luettelee Kimmo Käenmäki.

”Saimme kokonaispaketin, johon olemme erittäin tyytyväisiä.”