Panasonic lujitettujen mobiililaitteiden markkinajohtaja Euroopassa jo 17 vuonna peräkkäin

Yhtiö lupaa lisää edistyksellisiä kämmenlaitteita mm. kaupan, logistiikan ja teollisuuden tarpeisiin.

- Panasonic on jo 17 perättäisenä vuonna lujitettujen kannettavien tietokoneiden ja tablettien markkinajohtaja Euroopassa, todetaan tuoreessa VDC:n tutkimuksessa. Toughbook-tietokoneilla oli viime vuonna 57 prosentin ja Toughpad-tableteilla 56 prosentin markkinaosuus myynnistä.

Panasonic ilmoittaa keskittyvänsä uusien kämmenlaitteiden tuomiseen etenkin nopeasti kasvaville kaupan, teollisuuden sekä logistiikan ja kuljetuksen toimialoille.

”Menestys perustuu pitkään perinteeseen, jonka tärkeimpiä tekijöitä ovat asiakkaan kuunteleminen ja ihmisten elämää helpottavien tuotteiden kehittäminen. Panasonicin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Vaikka yhtiö on valmistanut lujitettuja laitteita ’vasta’ 20 vuotta, on sen tavoitteena aina ollut liikkuvaa työtä tekevien tuottavuuden lisääminen”, sanoo Toughbook- ja Toughpad-laitteita maahantuovan Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.

“Lujitettujen kämmenlaitteiden markkina kasvaa 4 prosenttia vuodessa kaupan, teollisuuden, kuljetusalan ja logistiikan aloilla. Panasonic keskittyy juuri näihin kasvualoihin”, sanoo VDC Researchin David Krebs. ”Lujitettujen laitteiden valmistus on viime aikoina vahvasti keskittynyt, ja käyttäjillä on ollut entistä vähemmän vaihtoehtoja. Siksi Panasonicin pitkän asiantuntemuksen turvin valmistetut tuotteet ovat tervetullut lisä valikoimiin.”

Tuore esimerkki uusista kämmenlaitteista on TOUGHBOOK FZ-T1, joka sopii mainiosti esimerkiksi myyntityöhön, tilausten vastaanottamiseen ravintoloissa, hyllytilan ja varastojen optimointiin sekä inventointiin, jakelutehtäviin, huoltoon ja korjauksiin sekä muihin kenttätöihin. Laitteessa on sekä puhelu- että dataominaisuudet ja edistyksellinen viivakoodiskanneri.