Panasonic on luotetuin lujitettujen tietokoneiden ja tablettien valmistaja

Panasonic on luotetuin lujitettujen tietokoneiden ja tablettien valmistaja

VDC:n tuoreen tutkimuksen mukaan Panasonic on paras asiakkaan tarpeiden ymmärtämisessä, teknisissä ratkaisuissa ja yleisessä asiakastyytyväisyydessä.

- Panasonic on luotetuin lujitettujen tietokoneiden ja tablettien toimittaja, ilmenee tutkimusyhtiö VDC Researchin tekemästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin yritysten laitehankinnoista vastaavia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tutkimukseen osallistui 600 mobiililaitteiden ostajaa.

Toughbook-tietokoneita ja Toughpad-tabletteja valmistava Panasonic oli ykkönen kyselyn useimmissa osa-alueissa, kuten asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisessä, laitteiden suorituskyvyssä, teknisessä tuessa ja yleisessä tyytyväisyydesä.

Tutkimuksessa käytettiin Net Promoter Score (NPS) -menetelmää. Siinä eri osa-alueet arvosteltiin arvosanalla 0-10. Panasonic osoittautui kilpailijoita paremmaksi tärkeimmillä osa-alueilla koko lujitettujen laitteiden elinkaaren ajan.

Lujitettujen laitteiden valmistajien kokonaisarvostelussa Panasonic voitti lähimmän kilpailijan selvästi. Panasonic sai 33 pistettä, 6 pistettä lähintä kilpailijaa enemmän. Tässä arvioitiin sitä, kuinka todennäköisesti ostaja on valmis suosittelemaan valmistajaa ja tuotetta.

Panasonic ymmärsi parhaiten myös asiakkaan tarpeet ja pystyi tarjoamaan siihen sopivat tekniset ratkaisut ja tuen.

Panasonicin tuotteet arvioitiin teknisesti parhaimmiksi. Näyttöjen laatu ja kirkkaus, prosessorien suorituskyky, pudotusten, iskujen ja tärinän kestävyys, vesitiiviys, akkukesto sekä langatomat yhteyden olivat omaa luokkaansa.

VDC:n tutkimuksen mukaan myös Panasonicin palvelun laatu oli kilpailijoita parempaa. Tässä luokassa selvitettiin palvelun ja huollon laatua, asiakaspalvelua ja sijoituksen kannattavuutta.

”Panasonicin lujitettuja laitteita käytetään Suomessa lukuisissa toimintavarmuutta vaativissa tehtävissä, sekä yrityksissä että viranomaiskäytössä. Panasonicin valttina on kyky toimittaa asiakkaille juuri heidän työhönsä räätälöityjä tuotteita ja ratkaisuja”, sanoo Panasonicin Toughbook- ja Toughpad-laitteita Suomessa toimittavan Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.

”Tarjoamme myös ainutlaatuisen toimituksen jälkeisen palvelun, huollon ja huolehdimme mahdollisista muutostarpeista laitteiden toimittamisen jälkeen”, sanoo Ollila.

 

Suomenkielinen tiivistelmä tutkimuksesta