Panasonic parantaa Android-laitteiden hallintaa ja tietoturvaa

Yritykset käyttävät yhä enemmän Android-käyttöjärjestelmällä toimivia mobiililaitteita. Panasonic on julkaissut joukon Android-pohjaisten Toughpad-laitteiden hallintaa ja tietoturvaa parantavia palveluita, joiden yhteisnimenä on COMPASS (Complete Android Services and Security).

Panasonic COMPASS tarjoaa yrityksille monipuoliset välineet lujitettujen Android-laitteiden käyttämiseksi helposti ja turvallisesti. Yritykset voivat hyödyntää Android-laitteiden joustavuutta ja varmistaa sovellusten, laitehallinnan ja tietoturvan toimintakunnon.

“Android-laitteet ovat erittäin suosittuja niiden helpon muokattavuuden ja edullisuuden takia. Monet yritykset ovat kuitenkin huolissaan laitteiden turvallisuudesta ja hallinnoinnista”, sanoo Toughbook- ja Toughpad-laitteita maahantuovan Kauko Oy:n toimialajohta Kyösti Ollila.

“Panasonic COMPASSin avulla voimme tarjota yrityksille Androidin parhaat ominaisuudet varustettuna Panasonicin huolellisesti testatuilla yritystason sovelluksilla, hallinnalla ja tietoturvalla.”

COMPASS sisältää viisi lujitettujen Panasonic Android -laitteiden käyttämistä tukevaa palveluvaihtoehtoa:

COMPASS Custom – Mahdollistaa Android-käyttöjärjestelmän muokkaamisen yrityksen tarpeisiin. Käytettävissä on mm. käyttöliittymän ja turva-asetusten muokkaus, esiasennetut sovellukset sekä omat asetukset.

COMPASS Air – Mahdollistaa Android-päivitykset mobiiliverkon kautta (Firmware updates Over the Air, FOTA), pävitysten hallinnansekä sovellusten asennuksen ja poistamisen mobiiliverkon kautta (Software Component Management Object, SCOMO). 

COMPASS Manager – Sisältää Enterprise Mobility Management (EMM) -järjestelmien sertifionnit, lisenssit ja räätälöidyt MDM-sovellukset.

COMPASS for Work – Mahdollistaa Android for Work -käytön, jolla yritykset voivat turvallisesti erotella yritys- ja yksityiskäytön tiedot ja sovellukset samassa laitteessa. Työntekijä ei tarvitse eri laitteita työ- ja yksityiskäyttöön.

COMPASS Security – Kaikki Panasonic Android -mallit voidaan haluttaessa esiasentaa Panasonicin sertifioimilla kolmannen osapuolen turvaratkaisuilla. Tämä mahdollistaa tiukan salasanakontrollin, monen käyttäjän profiilit, sekä pääkäyttäjän hallinnoimat sovellukset ja liitännät, kuten MicroUSB ja Bluetooth. 

Panasonic COMPASS on saatavilla heti.