Panasonicilta huipputehokas 20 tuuman 4K-näyttöinen Toughpad

Tehokas työkalu mm. video- ja valokuvatuotantoon, CAD-suunnitteluun, insinööreille, arkkitehdeille ja mainosalalle.

Panasonic julkisti tänään tehokkaan Toughpad FZ-Y1 Performance -tabletin, jossa on peräti 20-tuumainen 4K-näyttö. Kovaa käsittelyä kestävä, lujitettu tabletti on varustettu grafiikkakäyttöön suunnitellulla suorittimella ja näytönohjaimella. FZ-Y1 Performance on Panasonicin ensimmäinen Toughpad, jonka käyttöjärjestelmä on Windows 10.

 

CAD-valmius
Toughpad FZ-Y1 Performance on valmis suunnittelija- ja arkkitehtityössä vaadittavaan CAD-käyttöön. Dassault Systems on hyväksynyt sen yhteensopivaksi markkinoiden johtavan SOLIDWORKS*1 3D CAD-sovelluksen kanssa.

 

Erittäin tehokas
Laitteessa on viidennen sukupolven Intel Core i7-5600U vPro -suoritin (4 MB cache, 2.6-3.2 GHz Intel Turbo Boost-teknologialla) ja AMD FirePro M5100 -grafiikkasuoritin. RAM-muistia on 16 GB. Laitteen voi hankkia joko 256 GB tai 512 GB SSD-levyllä.

 

A3-kokoinen näyttö
Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performance -tabletissa on äärimmäisen tarkka ja kirkas, 4K Ultra HD (3840 X 2560) IPSa LCD -kosketusnäyttö. Näyttö tunnistaa kymmenen sormen samanaikaisen kosketuksen. Näytön tarkkuus on 230 pikseliä tuumalla, sen kuvasuhde on 15:10, ja katselukulma on erittäin laaja. Laite sopii mainiosti A3-kokoisten piirrosten luomiseen ja esittämiseen. 4K Ultra HD Full HD -tuen ansiosta Full HD -materiaalin käsittely 4K-tabletilla on vaivatonta. 

 

Tarkka kynä
Lisävarusteena on saatavilla erittäin tarkka piirtokynä, Electronic Touch Pen, joka mahdollistaa vapaan piirtämisen ja kirjoittamisen kuten kynällä ja paperilla. Piirtokynä käyttää infrapunaa tunnistamaan näytön jokaisen pikselin ja tunnistaa kallistuskulmat sekä kosketuksen voimakkuuden 2048-tasoisesti. Näin piirtäminen onnistuu äärimmäisen tarkasti. Tieto kynän ja tabletin välillä siirtyy Bluetoothilla.

 

Kuvaamiseen, katseluun ja muokkaukseen
Toughpad FZ-Y1 Performance -tabletin näyttö on ihanteellinen animaatioiden, elokuvien, valokuvien, 3D-mallinnosten tai piirrosten esittämiseen. Laitteen HDMI 2.0 -liitännän avulla tablettia voidaan käyttää huipputarkkana liikuteltavana monitorina esimerkiksi televisio- ja elokuvatuotannossa.

 

Runsaat liitännät
HDMI 2.0 -liitännän lisäksi uutuuslaitteessa on erittäin laaja valikoima muitakin liitäntöjä: Mini DisplayPort,  USB 3.0 lataustoiminnolla, LAN-liitäntä, SD-korttipaikka, Smart card -lukija ja telakkaliitäntä. Langattomat yhteydet, Bluetooth ja WLAN, takaavat, että käyttäjä on aina verkossa, olipa hän työpisteellään tai muualla. HD-verkkokamera ja mikrofoni mahdollistavat videokokousten järjestämisen.

 

Tehokas ja joustava
Windows 10 Pro -käyttöjärjestemä tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja tietoturvan. Se on mahdollista vaihtaa taaksepäin Windows 7:ään*2.

Tyylikästä mustaa etupaneelia ja 4K-näyttöä ympäröi magnesiumrunko, joka on pakattu lujitettuun lasikuitukuoreen. Kevyt ja luja Toughpad kestää pudotuksen 76 sentin korkeudesta*3. Kestävyys vähentää turhia työtaukoja ja kokonaiskustannuksia. Laitteeseen voi kytkeä turvalukon, joka suojaa sitä käyttäjän poissaollessa.

Laitetta voi käyttää sekä pöytätietokoneena että tablettina Panasonicin lisävarusteiden, kuten kantolaukun tai telakan avulla. Telakka muuntautuu tarvittaessa kallistuvaksi telineeksi, jolloin tablettia voi käyttää luonnospöytänä. Telakassa on myös lisää liitäntämahdollisuuksia, ja saatavilla on lisäksi VESA-yhteensopiva kiinnitysadapteri.

“Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performance tarjoaa parhaat mahdolliset ominaisuudet liikkuvaan suunnitteluun ja kuvatuotantoon. Laitteen suorituskyky yhdistettynä Dassaultin 3D-ohjelmistoon tekee siitä ylivoimaisen työvälineen liikkuvalle suunnittelun ammattilaiselle”, sanoo Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.