Panasonicilta nopea ja tehokas, kovaa käsittelyä kestävä Windows-tabletti

Panasonic esitteli tänään uuden version suositusta Toughpad FZ-G1-tabletistaan. FZ-G1 on haluttu työkalu tehtävissä, joissa vaaditaan ehdotonta käyttövarmuutta kovissakin olosuhteissa. Suomessa laite on käytössä mm. Finnairin ja Norran lentokoneiden ohjaamoissa ja VR:n veturinkuljettajien tärkeänä työvälineenä.

Uuden mallin ytimenä on Intel Core i5-7300U vPro -suoritin. Laitteen muisti- ja tallennustila on kaksinkertaistettu; RAM-muisti on nyt 8 GB, ja SSD-levy on 256 GB. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 Pro.

Uutuuksia ovat myös laitteeseen lisävarusteena saatavat Flir-lämpökamera ja mPOS-myyntipääteteline. Lämpökameralla varustettu FZ-G1 sopii palo- ja pelastustoimen tarpeisiin, puolustustehtäviin sekä monille teollisuudenaloille mm. vianetsintään ja laaduntarkkailuun.

mPOS-telineellä tablettiin voidaan kiinnittää esim. Ingenico iSMP4- tai Verifone e355-maksupääte. Näin saadaan erittäin tehokas ja kätevä mobiili maksulaite, joka sopii tilausten ja maksujen käsittelemiseen esimerkiksi ravintoloissa ja lentokoneissa, myyntitehtäviin kentällä sekä lippujonojen nopeaan käsittelyyn.

FZ-G1 kestää äärimmäisiä lämpötiloja, se on suojattu IP65-luokituksen mukaan vettä ja pölyä vastaan, ja se kestää pudotuksen 180 cm:n korkeudesta. Laite toimii jopa 11 tuntia yhdellä akun latauksella ja 22 tuntia lisävarusteena saatavalla tehoakulla. Hot swap -akku on vaihdettavissa laitteen käyttöä keskeyttämättä. Näytön kirkkaus riittää myös kovassa auringonpaisteessa, ja näyttöä voidaan käyttää myös hansikkaat kädessä. FZ-G1 painaa noin 1,1 kg.

Lämpökameran ja myyntipäätekiinnityksen lisäksi FZ-G1 voidaan varustaa GPS-paikantimella, viivakoodinlukijalla, älykortinlukijalla, LAN-liitännällä, MicroSD-lukijalla ja monilla muilla varusteilla. Saatavilla on myös laaja valikoima toimisto- ja ajoneuvotelakoita.

“Panasonic on tehnyt suosituimmasta lujitetusta tabletista entistä paremman. FZ-G1 voidaan joustavasti sovittaa lähes mihin tahansa liikkuvan työn tarpeisiin”, sanoo Toughbook- ja Toughpad-laitteita maahantuovan Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.