Panasonicilta räjähdysherkkiin tiloihin sopiva tabletti

Panasonicin uutuustabletti Toughpad FZ-G1 ATEX sopii liikkuvaan työhön räjähdysherkissä tiloissa, kuten kaasu-, öljy- ja kemikaaliteollisuudessa.

Panasonic julkisti ATEX-sertifioidun version Toughpad FZ-G1 -tabletistaan. Uutuuslaitteen akku kestää jopa 14 tunnin käytön ja akku voidaan vaihtaa uuteen työtä keskeyttämättä, laitteen ollessa käynnissä.

Toughpad FZ-G1 ATEX on tarkoitettu liikkuvaan työhön, kuten huolto- ja asennustehtäviin vaativissa olosuhteissa. ATEX-sertifiointi sallii laitteen käytön riskivyöhyke 2 -luokituksen mukaisissa, maanpinnan yläpuolella olevissa työympäristöissä.

Uusi tabletti on testattu kestämään kolhuja ja putoamisia, kuumuutta ja pakkasta. Sen näytön kirkkaus mahdollistaa työskentelyn täydessä auringonvalossa. Kosketusnäyttö toimii myös sateessa, ja sitä voi käyttää hansikkaat kädessä. FZ-G1 ATEX täyttää sotilaskäyttöön tarkoitettujen laitteiden MIL-STD 810G -standardin vaatimukset, ja se kestää pudotuksen 120 senttimetrin korkeudelta. Tabletti on tiivistetty vettä ja pölyä vastaan IP65-luokituksen mukaisesti.

Tabletin käyttöjärjestelmä on Windows 10 Pro ja suorittimena on Intel Core i5-6300u vPro. FZ-G1 ATEX -tablettiin saa lisävarusteena muun muassa GPS-ominaisuudet, viivakoodinlukijan, älykortinlukijan, LAN-portin ja toisen USB-portin.

”Panasonic on tehnyt ATEX-luokiteltuja laitteita jo 14 vuotta. FZ-G1 ATEX on kaikkien aikojen monipuolisin ATEX-laite. Se on tehokas, kestävä ja monipuolinen laite räjähdysherkissä tiloissa työskenteleville”, sanoo Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.

Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX on saatavissa Suomessa maaliskuussa.