Panasonicin tabletin 3D-kamera mittaa lähes mitä tahansa helposti ja nopeasti

Panasonic Toughpad FZ-M1:n Intel RealSense 3D-kameralla voidaan mitata tarkasti vaikkapa rakennuksia, tiloja, pakkauksia, kolarivaurioita ja jopa haavoja.

Panasonic julkisti tänään täysin lujitetun Toughhpad FZ-M1 -tabletin, jonka Intel RealSense 3D-kameralla voidaan nopesti ja vaivattomasti mitata mitä erilaisimpia esineitä ja asioita. 3D-sovellus sopii esimerkiksi varastotilojen optimointiin, pakettien mittaamiseen, rakennusteollisuuden mittauksiin, ajoneuvojen kolarivaurioiden mittaamiseen ja rikospaikkatutkintaan. 3D-kameralla varustettuja Toughpad-tabletteja käytetään jo nyt sairaaloissa haavojen tarkkaan mittaamiseen.

Intel RealSense D410 -kameralla varustettu Panasonic FZ-M1 on lujarakenteinen Windows 10 -tabletti, jolla kenttätyöntekijät voivat nopeasti ja tarkasti tehdä kolmiulotteisia mittauksia, ja käyttää kuvia ja mittaustietoja liiketoimintasovelluksissa.

Huolto- ja kunnostustöissä laitteella on helppo mitata esimerkiksi halkeamia rakennuksissa tai silloissa, ilman tarvetta kiipeillä mittauksia tehtäessä. Lastitilat ja kuljetettavat tavarat mittaamalla voidaan kuljetusalalla optimoida tilankäyttö ja lastaus.

Viranomaiset ja vakuutustarkastajat voivat käyttää 3D-sovellusta rikospaikka- ja onnettomuustutkintaan ja esimerkiksi kolarivahinkojen määrittämiseen.

Intel RealSense -kameran käyttöalue on 16 cm – 10 m käyttöympäristöstä riippuen. Panasonic FZ-M1 voidaan lisävarusteilla räätälöidä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Laitteeseen voidaan asentaa mm. lämpökamera, viivakoodinlukija, WLAN, LAN, sarjaportti ja USB 2.0 -liitäntä.

Panasonic Toughpad FZ-M1 kestää pudotuksen 180 sentin korkeudelta ja se on suojattu kosteudelta ja pölyltä IP65-luokituksen mukaiseksi. Laite toimii yhdellä akun latauksella yhdeksän tuntia, ja akku on vaihdettavissa laitetta sammuttamatta. 7-tuumaisen näytön kirkkaus riittää myös suorassa auringonvalossa työskentelyyn ja kosketusnäyttö toimii hansikkaat kädessä.

”Liikkuvan työn tuottavuuden maksimoimiseksi yritykset tarvitsevat laitteita, jotka ovat muunneltavissa juuri heidän työnsä vaatimuksiin sopivaksi. RealSense 3D-kameralla varustettu FZ-M1 on erittäin kestävä ja ergonomialtaan erinomainen työkalu moniin mittauksia vaativiin tehtäviin”, sanoo Panasonic Toughpad -tabletteja maantuovan Kauko Oy:n liiketoimintajohtaja Kyösti Ollila.