PANASONICIN UUDESSA TOUGHPAD-TABLETISSA ON 3D-KAMERA

Ohut, kevyt, vesitiivis ja iskunkestävä 7-tuumainen tabletti sai infapunalaserilla toimivan 3D-kameran

Panasonic on julkistanut uuden, erittäin ohuen ja kevyen, täysin lujitetun 7-tuumaisen Toughpad FZ-M1 mk2 -tabletin. 3D Intel RealSense -kamerateknologian ansiosta tabletti tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia muun muassa kaupan ja logistiikan alalle.

Toughpad FZ-M1 mk2 esiteltiin Lontoon Retail Business Technology Expossa. Siellä Panasonic esitteli myös järjestelmää, jolla Toughpad-tabletit voivat toimia maksupäätteinä sirukorteille.

Toughpad FZ-M1 mk2 on saanut uuden 3D-kameran lisäksi edelliseen malliin verrattuna lisää tehoa ja nopeammat verkkoyhteydet sekä Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Kompaktin kokonsa ja kestävyytensä ansiosta laite sopii kaikille liikkuvaa työtä tekeville, esimerkiksi kuljetusalalla, teollisuudessa, kaupan alalla, turvallisuustehtävissä ja viranomaiskäytössä.

Infrapunalaser tekee 3D-kuvan
Real Sense -kamera sisältää tavallisen objektiivin, infrapunalinssin ja infrapunalaser-projektorin. Yhdessä ne mahdollistavat syvyyden mittaamisen esineestä heijastuvan infrapunavalon perusteella.

”Tämä teknologia tarjoaa kokonaan uusia mahdollisuuksia kaupan alalle ja logistiikkaan. Suunnittelu- ja simulaatio-ohjelmien avulla voidaan asiakkaalle näyttää, miltä jokin huonekalu näyttäisi hänen kotonaan. Kuljetusalalla ja varastoissa kameralla voidaan nopeasti mitata pakkauslaatikoiden koko, ja nähdä miten ne sopivat kuljetusketjuun ja varastoon”, sanoo Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Tehokas ja vähävirtainen
Toughpad FZ-M1 mk2:n ytimenä on uusi Intel Core m5-6Y57 vPro -prosessori (4 MB Cache, 1.1 GHz-2.8 GHz). Uusi suoritin on huipputehokas, mutta kuluttaa erittäin vähän virtaa ja tuottaa vain vähän lämpöä.

Laitteen verkkoyhteydet toimivat nopeasti Intel Dual Band Wireless-AC 8260 -WLANin ja V4.1 class 1 Bluetoothin avulla. Laitteessa on 8 MP kamera valovoimaisella f/2.0 -objektiivilla. Muotitietoinen käyttäjä voi hankkia uuden Toughpad FZ-M1 mk2:n myös mustana.

Laite painaa vain 540 grammaa ja on 18 mm ohut. Sen näyttö toimii sekä kirkkaudeltaan että kosketustoiminnoiltaan mainiosti kaikissa olosuhteissa. Akku voidaan vaihtaa lennossa laitetta sulkematta ja laitteen liitännät ja varusteet ovat erittäin monipuolisesti räätälöitävissä.

Panasonic Toughpad FZ-M1 mk2 Value on tabletin edullisempi versio. Siinä on Intel AtomTM x5-Z8550 -prosessori (2 MB Cache, 1.44 GHz-2.40 GHz), Intel Dual Band Wireless-AC 8260 WLAN -teknologia ja kehittyneet Bluetooth-yhteydet ja kameratoiminnot.

Laaja valikoima lisävarusteita
Toughpadeihin on saatavissa paljon sen käyttöä helpottavia ja käyttömahdollisuuksia laajentavia lisävarusteita, kuten pöytätelakka, ajoneuvotelakka, usean akun latausasema, erilaisia olka- ja käsihihnoja, laukkuja sekä ilman paristoja toimiva osoitinkynä.