Toughpad-tabletit pudotettiin avaruudesta – ja pysyivät ehjänä!

Panasonic testasi lujitettujen tablettiensa kestävyyttä lähettämällä ne säähavaintopallolla lähiavaruuteen ja pudottamalla ne vapaapudotuksella takaisin maahan 34 000 metrin korkeudelta.

Panasonic testaa lujitettuja Toughbook- ja Toughpad -tietokoneita ja tabletteja perusteellisesti, mutta tuorein testi on vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Toughpad FZ-G1- ja FZ-N1-tabletit lähetettiin säähavaintopallolla avaruuteen. Säähavaintopallo hajosi 34 kilometrin korkeudessa, missä on pakkasta -67 celciusastetta. Pallon hajottua tabletit putosivat kohti maata, parhaimmillaan jopa 400 kilometrin tuntinopeudella.

Maahan pudottuaan laitteet olivat ehjiä ja täysin toimintakuntoisia muutamia kolhuja ja naarmuja lukuun ottamatta.

”Tiedämme, että laitteemme ovat kestäviä, mutta edes tekniset asiantuntijamme eivät olleet varmoja, kestävätkö Toughpadit tällaista testiä”, sanoo Panasonicin tuotepäällikkö Jon Tucker. ”Ne kestivät 34 kilometrin korkeuden, joka on kolme kertaa matkustajakoneiden lentokorkeus ja paljon yli niin sanotun Amstrongin rajan, jonka yläpuolella ihminen ei pysy hengissä ilman painepukua. Sieltä ne putosivat vapaasti maahan, ja pysyivät täysin käyttökunnossa.”

Toughpadien lähettämisestä korkeuksiin vastasi SentIntoSpace- yritys, joka on erikoistunut esineiden toimittamiseen avaruuteen ja niiden kuvaamiseen siellä. Yritys valmistelee säähavaintopallon ja sen kuorman, laskee lentoradat, tekee yhteistyötä ilmailuviranomaisten kanssa ja jäljittää takaisin maahan pudonneet esineet.

Panasonic Toughbook-tietokoneet ja Toughpad-tabletit sekä käsitietokoneet on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan liikkuvien työntekijöiden työtä. Koviin olosuhteisiin tehdyt laitteet kestävät iskuja, pudotuksia, tärinää ja äärimmäisiä lämpötiloja ja ne ovat vesi- ja pölytiiviitä. Laitteita käytetään paljon mm. kuljetusalalla, teollisuudessa, huoltotöissä, pelastustoimessa ja viranomaistehtävissä.

Toughpadien matka lähiavaruuteen on nähtävissä täällä